Tuesday, July 26, 2011

Wordless Wednesday #2|Missing You


BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU



abang Ben Ashaari ajak join bloglist tapi bukan bloglist dye lah *bloglist dye beriban dah.overload dah.. ..kita kena exchange atau bahasa bakunya tukar suka-sama-suka dengan blogger lain..

okeh..tu jer..bai bai :)

Monday, July 25, 2011

Nak dodoi,eh silap!nak Doodle!!



Hey orang kampung sekalian..Cik Cempaka nak bagi Dudel free lah..meh rapat-rapat meh..
Comel nak mam kan doodle kat blog ni..rase cam nak makan je.. *dah name pun DoodleLicious

marang perapu marang skeper marang saye nek skooter marang Cik Cempaka nak bagi Doodle..kasi jampi sket entry ni,nanti barulah Cik Cempaka pilih saye..hehe *gelak jahat*

Cik Cempaka sayang intan payung,saye nak doodle spring yer..wink wink..^_^

p/s: sape nak join,sile click banner tu ye..maceh..

Wednesday, July 20, 2011

Sunday, July 17, 2011

Ragam adik saye #1

assalamualaikum :)


Pada pagi yang hening..


Saye : nafasku terhenti bila melihat dirimu...terasa batas degupan jantungku mungkinkah hatimu millikku jua sayang padamu... *syok menyanyi

tiba-tiba terdengar suara sumbang di belakang..

Syakirah a.k.a Adik penyibuk : sedap lah kak nyanyi..boleh masuk citer Tom Tom Bak..

Saye : apelah dosaku..*dalam hati  =_=

selamba je ko kan..huh!!majok ah camni..

ok lah..bye bye..

Saturday, July 16, 2011

Indecision..

asssalamualaikum :(


saye tak suke bile kena buat pilihan..nak pakai baju mane..tudung mane..tengok tv channel bape..nak makan aper..


yeah..result upu dah kuar dah semalam..saye dapat tawaran UITM untuk sains kimia dan dari USM untuk buat medic kat india..tak tau nak pilih yang mane..madu di tangan kiriku,racun di tangan kananmu..ececehh...


kalau saye minat Shah Rukh Khan,dah lame dah pilih ni..




honestly medic wasn't my soul..saye letak medic as one of my choice pun sebab nak cabar diri sendiri..bajek lau dapat memang saye rase saye bijak giler lah..haha..*sifat mazmumah dah kuar dah 


sekali tu dapatlah pulak..aduuhh..menyesal riak sangat..kan dah berbelah bahagi dah hati dahku ni..-__-''
owh..forensik ku sayang..

tapi an..an an an totemodaisukki doraemoonn..forensic tu memang saye minat dari dulu lagi..sejak form one lagi kot,lau de je orang tanye cita-cita ape..dengan bangganye saye jawab tanpa ragu-ragu AHLI FORENSIK!!yeah!tangan di dada mata kasi pejam..


cite CSI tu lah yang menarik minat saya ke dalam kancah bidang forensik ni..sorry abah,salahkan encik Horatio dan team dye kerana bijak-giler-selesaikan-kes sampai anakmu ini ingin menjadi sepertinya juga..

k lah..hope i make the right choice..
bubbyee!


doc or csi wannabe ni?

Sunday, July 3, 2011

KFC saye telah dicemari T__T

hye tawan-tawan!!!! (sila baca menggunakan pelat budak 3 taun)


sape suke makan KFC angkat tangan tinggi-tinggi cepat!(lau rase tak pakai deodorant tu toksah angkat lah,tengik bebeno baunyer,nanti pengsan satu kampung)eh saye cakap angkat tangan jelah,dengan kaki ni naik sekali pesal?ishh ish isshh.. bahasa melayu pun talak lulus ka..

hehe..maaf..tergurau kasar ye disitu..

saye yang dilahirkan di malaysia yang makmur dan yang mempunyai berat sebanyak 45 kilogram tan metrik ini (tolong lah buat-buat percaya) pun sangat menggemari KFC..sungguh enak dimakan begitu saja..eh silap..sedap hingga menjilat jari,pinggan serta lantai..


comel kan atok ni

KFC memang tempat best untuk melepak,dating,ushar orang..mase kat matrik dulu,tiap kali outing KFC lah tempat kitorang selalu makan..(yelah,nak makan kat sushi king kan tak pandai gune penyepit plak.haha)


perfect place for reunion..*err..tetibe je rase cam promoter KFC


tapi tapi tapi..kesucian KFC telah pun diragut..err..bukan diragut oleh kambing tapi tapi oleh seorang manusia yang kejam!!!!sampai hati beliau berbuat demikian,tidak malukah beliau apabila video beliau telah tersebar di youtube dan laman sesawang yang laen??di manakah letaknyer kewarasan akal beliau?

taknak citer banyak walaupun pendahuluan melebihi esei BM yang cikgu bagi sebagai kerja rumah
korang tengok jelah video ni..


panas hati saye tengok video ni sepanas minyak yang mendidih di dalam kuali..(ayat metafora di situ ye anak-anak)..sesuka hati,limpa,buah pinggang ko je kan nak buat camtu!ni yang bikin wa marah ni..memandai je ko buat perisa baru ek..



k lah sume,babai..


p/s : kalau korang pegi KFC,jangan memandai lak mintak ayam perisa tapak-kasut-hampeh ni..mau makan pelempang kan nanti..
p/ss: nape ek aku suke sangat buat p/s ni??

Sunday, June 12, 2011

men with spectacles equal to awesome!!

hello dan assalamualaikum (:

sekian lama menghilangkan diri dari blog ni,kini saye datang lagi..ye!!tora datang lagi dengan mainan terbaru,gasing-terbang-tak-tentu-hala-hempap-kepala-kau..err..maaf melaut melalut lah plak..

tadi baru lepas tengok final AF9..kawtim aka HAZAMA menang lah weh..best giler sore dye,kalah sore aku nyanyi lam jamban..pastu kan tadi kan abang Shaheizy Sam datang buat seprais kat Lena..wooo..ensem giler lah beliau(sam ofcoz)..

tapi aku lebih suke tengok dye pakai spek coz aku memang suke lelaki berspek maa..nampak smart and cam budak baek jer eventhough perangai tu wallahualam lah kan =_=



  • Lu Langsi Lu Mati

hi sam..nak sain x2..

err..cancel lah yo kawen ngan anak makcik ni..bengkeng bebenor muke kome..


baiklah..Calon Menantu Pilihan 2011 yang seterusnya ialah..jeng jeng jeng..

  • Mr. Seth Tan
mr. seth n nora elena

Oopps..yang ni dah berpunye lah tapi lau sudi ambek jadi no 2 pun I rela..haha..aku suke citer Nora Elena tu but for me novel dye lagi best kowt dari drama tu..(ko melalut pe ni pompuan,orang nak cite sal laki berspek ni bukan drama 24 episod tu)

ustaz tu..konfem menang CMP(calon menantu pilihan) nih..

  • Penyerang si Kijang
err..yang ni tak pakai spek pun tapi tercalon jugak r coz suke ati aku lah kan..dah award aku kan.. : D


tetibe je boleh crush ngan abe ni masa tengok Piala FA tu..tapi kan kelate kalah weyh..huhu..hancus berderai hati aku bagai pinggan kaca terjatuh ke atas simen jalan..and menambahkan hancus hati aku bile dapat tahu dye dah kahwin,mati2 aku ingat dye bujang lagi.. T_T


semoga berbahgia..(lagu Izinkan ku pergi berkumandang)

and the winner of CMP 2011 goes to..drumroll plez..

dumdumdum
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

-
-

-
-
-

-
-

-
-
-
-
-

--

-
-
-
-
taraa...


err..sejak bile abang ni pakai spek ek..haha
calon ini telah menang tanpa bertanding ye..kepada calon laen cuba lagi taun depan..


p/s : sebarang surat menyurat atau rayuan tidak akan dilayan..harap maaf..
p/ss: pemenang hendaklah masuk meminang tuan puteri tembam secepat mungkin..
pms: only women knows how it feels.. : D

eh..ok lah bye bye!!


Monday, May 23, 2011

Tanda-tanda gedebak gedebuk jatuh cinta

AMARAN: entri ni mempunyai unsur jiwang yang terlampau..budak-budak berumur 12 tahun ke bawah dilarang membaca entri ini..




"Love means to commit oneself without guarantee, to give oneself completely in the hope that our love will produce love in the loved person. Love is an act of faith, and whoever is of little faith is also of little love."



  1. Sentiasa teringat kat dia setiap masa..err..not all the time but most of it lah..makan pun teringat dia..mandi pun teringat dia..bile sembahyang je baru tak teringat..haa..sape yang still teringat gak mase ngah solat tu sah sah solat tak khusyuk!!ta mao x2..
  2. Menyukai hal-hal yang dia sukai..sebelum ni bukan main lagi tampal poster Christiano Ronaldo lam bilik tup tup dah tukar dah ke poster Arsene Wenger coz si dia kipas-susah-mati Arsenal..
  3. Berusaha untuk tampil menawan depan si dia..dah say 'hi' kat M.A.C,Silkygirl,Garnier just to look beautiful in front of him dan start pakai shawl yg lilit-lilit-cekik-tekak tu..ehem ehem(cough)..
  4. Berdebar-debar bila berhadapan dengan dia..peluh menitik-nitik,muka jadi merah,sukar nak bernafas..ini tanda yang paling obvious ni..kalau korang tak perasan jugak,tak tau r..
    -
    and lastly
    -
    -
    -
    -
    -

    -
    -
    -

    -
    -

    -


    -
    -
    -
    -
    -
    -

  5. Korang terus teringat dia while reading this entry..haaa..baek korang ngaku cepat,betul tak aku cakap?betul kan?well..what are you waitin for..just grab the phone and start confessing yaw!!
Okeh..cukup lah tu 5 jer..lemak r korang bagi lebih-lebih..haha
k babai :)

Sunday, May 8, 2011

Saya sayang mak saya ketat-ketat

ramai orang cakap hari ni hari ibu tapi saya cakap tiap-tiap hari pun hari untuk ibu..
ramai orang cakap hari ni special tapi saya cakap tiap-tiap hari pn special..
ramai orang cakap 'saya sayang mak saya' tapi saya cakap..eh,saya pun cakap camtu gak..hihi



mak gojes,saye bulat & haziq super bulat

surat untuk mak tersayang :

tima kasih coz chubbykan(aka besar) kite dengan penuh kasih sayang dan makananyangsedapgiler!
tima kasih jugak coz you always be there when i need you.
tima kasih banyak-banyak coz sudi layan kerenah kite yang bengis mengada ngada ni..
tima kasih lagi coz terpaksa belikan kite baju lawa lawa walau baju kite dah berdozen..
tima kasih sangat coz selalu masak lauk yang sedapgiler untuk kite..
dan last skali tima kasih yang tak terhingga coz SAYANG kite..

yang sayang mak sangat-sangat,
-keymah-




Hundreds of dewdrops to greet the dawn,
Hundreds of bees in the purple clover,
Hundreds of butterflies on the lawn,
But only one mother the wide world over.

Away..

its been a while since i updated this little blog..
well..there's nothing to be said or written..
ideas always didnt come out..or maybe they need to be created?


lets talk a little bit about my life(those who not interested,close your eyes )

  • I'm 9teen already!!two years more I can start voting for pilihanraya..ehem ehem,biru plez..btw,a muah muah cayang cayang thanks for those who drop by and say hepy bday on my fb and those who text me(even if it a lil bit late)..really appreciate that.special thanks also to mycutegojesbestfren,jieya for the present,ok?taun depan bagi lagi ye.hihi..most of my presents this year were pink in colour,my favvy..I've got a pink hello kitty blanket from my auntie and a pink pencil case from my cute sister..my sis gave me present??*rub my eyes 

sape bgi cupcakes cmni,sy akn cyg dye ketat2..


  • ex kmphian..proudly waved gudbye to pahang matriculation college and promised never get in there ever again!but still i miss my colleagues.rindu nak ponteng buat assignment same2,gelak gelak and gedik bersame..hehe.. now,i just goyang kaki kat rumah and add more fat!result for the final exam will be out soon.oh no!not ready yet to hear it!hope that my pointer was kebaboom(tpi study liat jer).

me n tirah yg ayu



peewitt!ushar sket..


p/s: that little girl was not my colleagues



kaki gosip

ok lah..bye bye..annyonghi kaseyo



Saturday, March 12, 2011

Muslimah Fashion Show (last part)

halluuuu..

seperti yang dijanjikan dan diuar2kan di dalam kaca tv mahupun peti ais blog anda,saye akan menyambung entri yang tergendala sebelum ni..

ingat tak entri sebelum ni?xingat..nah link Muslimah Fashion Show (part 1) untuk pesakit2 alzheimer ni.

suasana majlis yang xberapa nak best

Sebenarnya fashion show ni kinda pertandingan jugak.10 peserta akan terpilih untuk sesi soal jawab and dari situ diorang akan pilih tiga yang terbaik..Owh,sah2 lah saye tak terpilih kan.. T__T 

mula2 kitorang kena catwalk dulu pastu juri or hakim2 yang bijaksana lagi adil akan pilih ten hottest contestant..nak tengok saye jalan like kucing?
-
-
-
-
-
-
--
-
-

--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
--
-

-
-
--
-
-
-
-
-
saye malu2 kucing

dah xmalu dah..

eventhough I didnt win but the experience was awesome(ayat loser..hihi)..
at least saye de pengalaman kan..bleh lah citer kat cucu cucu nanti yang nenek dye ni penah masuk pesen(fashion) show..haha


akak ini sangat lawa okeh..
dye pun peserta jugak..


okeh..bye..nak gi study..exam juz around the corner dah..T__T
adios amigos

-princess keymah-
   xoxo

Wednesday, March 2, 2011

Muslimah Fashion Show (part 1)

assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh...

hye koruunnnkkkkk~~


gambar puteri tembam wajibul ghunnah in every post k..
lau tak suke boleh pejam mata sebelah je yer..


rindu saye tak?tak rindu?ok,yang tak rindu kat tuan puteri tembam ni pergi maen jauh2 yer....
yang rindu plak dekat2 kan lah muka anda ke screen komputer,laptop,phone,macbook,blackberry mahupun Iphone rakan anda..

(sila baca dalam nada keanak-anakan)
haritu kite dah cakap kan kat awak semua yang kite jadi peserta model murahan untuk Muslimah Fashion Show kat kolej kite..ingat tak lagi?*anggukkan kepala beramai2


Jadi kan hari ni kan kite nak cerita ar pasal pengalaman remaja kite..hikhik..sebenarnya fashion show ni sempena Minggu Festival Islam yang dianjurkan oleh JPP..

Selain fashion show ni,ade lagilah aktiviti laen cam pertandingan nasyid,ceramah,treaasure hunt and macam2 lagi r..
jangan tanye kite tau sape penceramah yang datang,sape menang nasyid tu,nape kite tembam,ape hadiah treasure hunt tu sebab kite tak join pun sume tu..haha..kite duk terperap je dalam bilik..haha..
kite just dipaksa melibatkan diri lam jalan kucing(catwalk) tu je..

nak tengok ape yang berlaku apabila gadis tembam jadi gadis muslimah?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


this is the very first time I wear jubah k..nenek kite yang bagi jubah ni..cantik kan?*anggukkan kepala lagi 
dah lama dah kite perap jubah ni sejak sem 1 lagi akhirnya dapat r jugak kite guna untuk tujuan kebajikan..hihi

imraa,fizah n su
inilah penyokong kite tau..kesian diorang hujung2 minggu pun kena bangun awal coz nak teman kite..hihi
cayunkkk korruunnkk..<3

yang paling kiri sekali tu lah make up artist I tau..haha *gelak puaka
dialah yang bertanggungjawab sepenuhnya untuk menepunggomakkan muka budak tembam ni..hihi..
thanks lalink..

penyokong chumel si puteri tembam
program tu start pukul 8 and sepatutnya ade ceramah dulu sebelum fashion show tu tapi tiba2 kitorang disuruh tuk nek pentas dulu..gabra giler sume peserta2 tu..dahlah tak de rehearsal langsung..so,kitorang hentam jelah nak jalan camne kan...eh,ke aku sorang je yang jalan maen hentam jer?

nak tengok puteri tembam jalan kucing(catwalk)??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-

-
-
-
-
-
-

-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
 tunggu next entri ye..entri ni dah panjang sangat dah..siap bleh dapat pingat nilam ni..
k..adios amigos..
(^_____^)V



-princess keymah-
XOXO



Friday, February 25, 2011

ShawL Lover 's

this lately,aku selalu pakai shawl untuk gi kelas..entah angin hape ntah yang buat aku rajin sangat melilit shawl di pagi2 hari..

aku suke pakai shawl coz xyah nak betul2kan munchung tudung tu since i wear inner kan...kalau aku pakai tudung bawal tu mesti herot ke sana sini..
muke sedih tudung selalu herot berot


tapi..masa menjelesi aku dong!huhu..kalau aku pakai shawl mesti kena siap awal2 coz nak berebut cermin dengan roommates...apesal lah matrik ni xsediakan cermin besar gedabak tu satu sorang lam setiap bilik..haiih.. (#_#)

mirror mirror..who's the prettiest girl in the world?
mirror : praang..pang..pang.. *pecah

pukul 7.30 dah kena bangun dan mulakan proses mencekik melilit shawl di  muka tembam tak hengat dunia ni..pastu 7.45 baru siap and terus pergi kelas..Owh,aku memang suke pergi kelas awal pun coz nak berebut meja yang paling tepi sekali + nak siapkan homework..huahau

despite of all the time i wasted,the result was awesome lah babe!Lagipun ramai prefer aku pakai shawl rather than tudung bawal herot tu,siap Madam Umi a.k.a my english lecturer pun puji aku lawa chantek hot..pe lagi tiap2 hari lah aku pakai shawl..haha *i'm so annoying

madam : hey,i like the way you gayakan shawl u and that tiny ribbon clip

attenttion plez..I have found new shawl style lah and really love dis style..nak tengok tak?what?tamau tengok?!!
tak kira!tak kira!nak tunjuk jugak..(sila merengek seperti budak kecik yang nak beli mainan tapi parents dye xbagi)

-
-
-
-
-
as usual
-
-
-
-
-
u
need
to
scroll
down
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
patience plez
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
taraaa..
si mata bulat n berpipi tembam

ok..bye sume.. 

p/s: i'm going to be the model for muslimah fashion show in here..can't wait till the day come..hihi..wish me luck babe..

-princess keymah-
    XOXO

Sunday, February 20, 2011

The Lucky First

Hoyeh2..

yipppiiii~~~

dah de follower..yeaaay!!!..

yahOooOOOoo~~~

Blog: ok stop keymah!your so childish!baru sorang je follower tapi dah kecoh..blogger len de follower beribu beriban pun sonyap ajo.

Keymah: ........ *menyorok belakang pintu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Booo~~..suke ati aku r blog aku kan..huahuahuahuahua..*gelak jahat n dah kuar dari belakang pintu

Now,shall I introduce you to Nur Ajriya Amran @ Cik Flip Flop @Bestgerlfrenz Keymah @ Anak Encik Amran @ Budak Chumel @ _______(please fill in the blank)



.jieya chantek n keymah tembam.
Si jelita inilah yang aku ngumpat bagitau tadi.dye lah tuan empunya blog fl[i]p fl[o]p ini.Owh,aku rindu sangat2 kat dye. T__T

cayang u ketat2

ok babai..nak pi nangis sorang sorang lam toilet.. T_T..

p/s: jieya,thanks for being the very first lucky follower.. :)



 "There is nothing worth the wear of winning, but laughter and the love of friends." 




Saturday, February 19, 2011

Kerinduan Terlampau..

bangun pagi dengan tak gosok gigi n tak mandinyer terus teringat kat kecintaan2 saye..woo..rindu sangat2...kat saper?
  • kat adik saye..
mmuuahhh (*_*)
'hai sume..name saye syakirah,umo saye 6 tahun..saya sayang kakak saye yg baik hati,chantek and hot ni..'

si mata bulat (O_O)
inilah haziq kesayangan dan kecintaan saye..si kecik ni umonyer bru 7 bulan sih..kangen giler nk men ngan dak kcik ni..slalunyer aku r nanny dye..suap dye makan r,tidokan dye,basuh berak dye. 

dye sangat pemalu (-_-)
adik aku yang paling tua n sengal skali..dye ni agak muslimah sikit nak dibandingkan ngan aku..hihi *sigh*
tapi dye ni brutal woo wa cakap sama lu..cakap pun slamber jer,tak de cover2 ayunyer cam haku nih..haha

  • kat bestgerlfrenz saye 
nur ajriya amran (^_^)
we have been friends since 7 y/o already..lame giler kan..dye ni tinggal dekat jer ngan umah aku so kitorang selalu lepak same2,borak same2,maen same2..dah name pun bestfrenz msti r sume buat same2 kan..jieya,walaupun kau kat utara n aku kat timur..aku still rindu kau..blajaq lekloq yer..ta mo nakal2 au..

  • Lastly award of the person that i miss the most goes to...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
drumroll please
-
-
-
-
-
-
-
dumdumdum
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Si Kura Kura
hikhikhik..tak nak cakap pape..ziiiippp(zip mulut)..
*mood:gatal*

ok bai bai..have a nice day! \(^_^)/


·      p/s :   When you love someone, it's nothing. When someone loves you, it's somthing. When u luv someone & they luv you back, it's everything.






Saturday, February 12, 2011

Budak Baru Belajar

tuan puteri mulat gdempol ^_^
  halluuuu....its me..pe?tak kenal?!!!memang r tak kenal coz i didnt introduce myself yet..haha :P
Nama diberi Nur Hakimah binti Che Rahim but you can call me keymah,kimah,chantek or perempuan.I'm 18 years old and are about to become 19.Well,i'm currently studied at KMPh,kolej matrikulasi pahang at gambang or  i call it 'hutan belantara' and i take Life Science course.*not that i really like it*

this is my first attempt in this blogging world so i'm really worried if this blog become useless blog.Oleh kerana itu,saye!yes saye!dan kamu!yes kamu!akan berusaha memajukan blog picisan ini ke martabat dunia .huahauahauhauha *evil laugh .bila kau yakin engkau boleh kau pasti boleh melakukan lalalala

dats all from me..till we meet again next entry..
daa..adios amigos~~


Sincerely,
-princess keymah-